Nieuw! De online zwangerschapscursus Yoga U & Baby

 

Ademcoaching

ADEMCOACHING

… Doe je ogen dicht, en voel je adem …
Is ‘ie snel? Is ‘ie langzaam?
Diep in de buik of juist hoog in de borst?
Je adem vertelt je hoe je je voelt, of anders gezegd “je ademt zoals je leeft en je leeft zoals je ademt”.
 
We kennen het allemaal, druk in ons hoofd, gestrest, niet lekker in je vel zitten. Alles wat je meemaakt, wordt opgeslagen in je lichaam en komt tot uiting in jouw ademhaling. We ervaren allemaal hobbels op ons levenspad, de ene gebeurtenis wat hobbeliger en heftiger dan de ander. Zolang je hier geen last van hebt, is dat natuurlijk helemaal oké. Maar vaak is het zo dat we ons minder lekker in ons vel voelen dan dat we hopen.
 
Door met ademwerk aan de slag te gaan, zorg je ervoor dat je “schoon” blijft. Dit gebeurt op allerlei gebieden, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Immers, ons afval wordt opgehaald door de vuilnisman; ons eten wordt verwerkt in ons lichaam en scheiden we uit. Maar wat gebeurt er eigenlijk met alle gebeurtenissen die we meemaken op een dag? Een hoop wordt verwerkt terwijl we slapen. Als alles in je leven ‘goed’ gaat, zou dat genoeg moeten zijn, helaas is dat in de huidige maatschappij niet het geval. We ervaren veel stress, we zijn vermoeid, we moeten van alles, we voelen ons niet verbonden met onszelf, etc. Resultaat is dat we hoog in de adem zitten, niet meer kunnen ontspannen en slecht slapen.
Tijd dus voor de grote schoonmaak van binnenuit. Je kunt het zo zien dat je met ademwerk jezelf opruimt vanbinnen. Zo kan je daarna extra (uitgerust) genieten van die vakantie die je in het vooruitzicht hebt, het ‘opruimwerk’ heb je immers al gedaan ;-).
 
Wat kun je verwachten tijdens een ademsessie? We starten de sessie altijd met een coach-gesprek om te kijken naar jouw behoefte. Daarna gaan we aan de slag met één of meerdere ademhalingstechnieken. Ik werk hierbij het liefste met de verbonden adem, waarbij het hoofd ‘uitgeschakeld’ wordt en het lijf meer mag spreken. Met de verbonden adem wordt creëren we aan flow in het lichaam en kunnen bepaalde thema’s naar de oppervlakte komen. Door in flow door te ademen, kunnen bepaalde thema’s steeds verder ‘opgelost’ worden, afhankelijke van de hardnekkigheid uiteraard. Aan het einde van de sessie blikken we kort terug op wat het voor jou gedaan heeft.
 
Als ademcoach vind ik veiligheid (zowel fysiek als mentaal) en verbinding de meest belangrijke waarden om mee te werken. Jij staat voorop en ik zal er alles aan doen om de sessie zo goed mogelijk op jou af te stemmen.
 
Voor wie is het? Iedereen is welkom in mijn praktijk, omdat ik ervan overtuigd bent dat ademwerk voor iedereen goed is. Het gros van de mensen die ik zie hebben last van stress-klachten, willen lekkerder in hun vel zitten of ervaren problemen met hun ademhaling (bv hyperventilatie).
 
Meer weten? De ademcoaching wordt gegeven door Hetty. Als je meer wilt weten kun je contact opnemen met Hetty Norder via hetty@ademenenergie.nu.