Nieuw! De online zwangerschapscursus Yoga U & Baby

 

Specials

Naast het vaste wekelijke lesrooster zijn er diverse specials en workshops. Kijk hier voor meer informatie
Vrouwencirkel

WORKSHOP ‘LEVEN MET DE MAAN’

De maancyclus heeft een grotere invloed op ons dan we ons realiseren. In deze workshop ontvang je alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan met de energie van de maancyclus. Tijdens nieuwe en volle maan kan de energie best intens zijn. Een maanritueel en meditatie doen helpt je om te gaan met deze energie en maakt je bewust(er) van je wensen, dat waar je dankbaar voor mag zijn en wat je los wil laten. Loslaten en dankbaarheid uiten geeft een hoop verlichting. Hierdoor krijg je de energie om je te richten op dingen die (voor jou) echt belangrijk zijn.

Tijdens deze workshop leer je hoe je je kunt verbinden met de maan, welke rituelen bij welke maanfase horen en we gaan uitgebreid in op het zetten van intenties.

Tijdens deze workshop:
• Nemen we je mee in wat intenties zijn, waarom je ze opschrijft en hoe het je kan helpen om je doelen te bereiken.
• We doen ontspannende yogaoefeningen om je te verbinden met je lichaam en hart.
• We gaan samen schrijfoefeningen doen en hebben daarna ruimte om te delen.
• We sluiten af met een nieuwe maan meditatie.

Deze workshop is op 8 oktober van 19.30 – 21.30 uur

Docenten: Jaira en Esther
Kosten: 25 euro

INSCHRIJVEN

WORKSHOP JAPANSE YOGA

Do-in is de Japanse vorm van het eeuwenoude Chinese Dao-Yin; een Taoistische bewegingsleer die onderdeel is van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het ontwikkelde zich tegelijkertijd met Tai Chi en Qigong meer dan 2300 jaar geleden. Het beoefenen van Do-In bestaat uit een fusie van meridiaan stretches, meditatie in beweging, zelf-acupressuur en ademhalingsoefeningen vanuit het krachtcentrum; de Hara (onderbuik). Het doel is om ons zelf-genezend vermogen te stimuleren en blokkades en onevenwichtigheden in ons lichaam op te lossen.

Over de workshop:
In deze twee uur durende workshop gaan we vooral doen en voelen. Tijdens de oefeningen zal Mariska af en toe wat vertellen over de bijbehorende Japanse levensfilosofie. De oefeningen zijn niet moeilijk, soms wel uitdagend, maar voor alle levels geschikt. Het is vooral belangrijk dat je leert luisteren naar je lichaam en dat alles wat je doet goed voelt. De workshop is op zaterdag 23 oktober van 10.00 – 12.00 uur.

Docent: Mariska

Kosten: 25 euro

BOEK WORKSHOP
parternerles-zwangerschapsyoga

PARTNERWORKSHOP ZWANGERSCHAPSYOGA

Tijdens de partnerworkshop zwangerschapsyoga bereid je je samen voor op de geboorte van jullie kindje.
We bespreken in de les hoe je kunt omgaan met verschillende soorten weeën, we oefenen bewegingen, ademhalingstechnieken en bevallingshoudingen en leggen uit hoe je partner je hierin het beste kan ondersteunen tijdens de bevalling.
Je kunt deelnemen met je partner maar het kan ook iemand anders zijn die jou ondersteunt tijdens de geboorte.

De rol van de partner: in deze les krijgt je partner praktische en toepasbare informatie over hoe hij/zij jou op een fijne manier kan ondersteunen tijdens de bevalling gebaseerd op de volgende punten:
– Ontspanning
– Ademhalingstechnieken
– Massagetechnieken
– Bewegingen
– Bevalhoudingen

De workshop duurt 2 uur. Je krijgt na de workshop een hand-out toegestuurd met de oefeningen en extra informatie. Het is fijn om vooraf al wat zwangerschapsyoga lessen te hebben gevolgd zodat je als zwangere vrouw zelf al bekend bent met de ademhalingstechnieken en bewegingen.

De partnerlessen vinden in 2021 plaats op donderdag 5 augustus en donderdag 14 oktober.

Docent: Esther van Klaarbergen

Kosten: 49 euro

SCHRIJF JE IN

WORKSHOP MINDFULNESS

Hoe aandachtig ga jij door het leven? Het dagelijks leven kan veel van ons vragen. Met alles wat we moeten doen, waar we aan moeten denken en verantwoordelijk voor zijn staat ons hoofd de hele tijd ‘aan’ en zijn we met veel meer dingen bezig dan het huidige moment. Mindfulness betekent
opmerkzaamheid of aandachtigheid. Het helpt je om volledig aanwezig te zijn in het nu en anders met stress en drukte in je hoofd om te gaan. En het mooie is dat je deze vaardigheid kunt ontwikkelen.

Herkenbaar, maar denk je dat mindfulness zweverig is? Dan is deze 2 uur durende workshop voor jou! Je leert op een nuchtere en laagdrempelige manier met mindfulness bezig te gaan tijdens deze interactieve workshop. Je hoeft geen ervaring te hebben, deze workshop is juist om te ontdekken wat mindfulness is en hoe je het kan toepassen in je dagelijk leven.

Wat kun je verwachten tijdens deze 2 uur durende workshop?

• Je gaat aan de slag met verschillende oefeningen;
• Je kunt de oefeningen naderhand thuis ook makkelijk beoefenen;
• Je maakt kennis met je aandacht te sturen;
• Je leert hoe je kunt opmerken hoe het lichamelijk en mentaal met je gaat;
• Je geeft jezelf een moment van aandacht;
• Je komt erachter wat mindfulness voor jou kan betekenen.

Kosten: 25 euro

Docent: Femke Vergeer

Datum: zondag 7 november 14.00 uur

BOEK WORKSHOP
GyanMudraLotus