Nieuw! De online zwangerschapscursus Yoga U & Baby

Yoga U & Baby

Complete Zwangerschapscursus en zwangerschapsyoga

Wil jij:

Dan is deze online zwangerschapscursus voor jou.

Yoga U & Baby

Complete Zwangerschapscursus en zwangerschapsyoga

Wil jij:

Dan is deze online zwangerschapscursus voor jou.

yoga lessen

Meditatie & ontspanning

ademhaling

Het ontstaan van de online zwangerschapscursus

Als mama van twee kinderen heb ik twee heel verschillende geboortes en zwangerschappen meegemaakt. De eerste was een geboorte waar ik vooral angstig en gespannen was, bang voor de pijn en zonder vertrouwen in mijn lichaam. Toen ik een jaar later opnieuw zwanger was wist ik, dit kan en wil ik anders. Ik deed een cursus Hypnobirthing, verdiepte me in visualisatie, meditatie en deed zachte yoga oefeningen. Maar misschien wel het allerbelangrijkst; ik was goed geïnformeerd over mijn opties en voelde dat ik zelf de regie had. Wat resulteerde in een prachtige geboorte in bad. Ik wist meteen; deze kennis wil ik doorgeven. Want de eerste geboorte had zo anders kunnen gaan als ik beter geïnformeerd was én ik meer naar mijn eigen gevoel had geluisterd. 

Alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd over de zwangerschap, moeder zijn, postnatale periode, yoga, hypnobirthing en ademhaling heb ik met liefde in deze cursus gestopt. Ik miste zelf een cursus waarin je die samenhang hebt. Of het richtte zich enkel op geboortevoorbereiding of juist alles op beweging. En hoe fijn is het om dat te combineren met een werkboek waar je dingen in op kan schrijven. 

Een geboorte valt niet te sturen, je kunt niet tot in detail plannen wat er gaat gebeuren. Maar wat je wel kunt doen is je voorbereiden. Weten wat jij belangrijk vindt. Op de hoogte zijn van de mogelijkheden die je hebt rondom bevallen. Op je intuïtie en gevoel durven te gaan vertrouwen. 

Want wat er gebeurt als je je voorbereidt, is dat je vol vertrouwen naar de geboorte van je kindje toeleeft en je voelt dat je zelf regie hebt over wat er gebeurt. Dat de bevalling je niet overkomt, maar je zelf aan het stuur staat.

Zwanger zijn is een reis naar binnen, maar ook een avontuur. Je mag gaan ontdekken wat bij jou past, wat je belangrijk vindt en je mag voor jezelf en je kindje gaan staan. Hier help ik je graag bij door middel van deze online zwangerschapscursus. 

Esther van Klaarbergen

Tientallen moeders gingen je voor

''De cursus is opgebouwd per trimester met daarbij passende yogalessen, meditaties en ademhalingsoefeningen. Je kunt het programma in je eigen tijd volgen en daarmee nog meer aansluiten bij wat je als zwangere nodig hebt. De zwangerschap kan soms best spannend zijn en de meditaties hebben mij bijvoorbeeld erg geholpen hiermee om te gaan. Esther heeft een kalme stem en legt duidelijk uit hoe een oefening uitgevoerd moet worden en waarom een oefening helpend kan zijn tijdens je zwangerschap en de bevalling. Door haar duidelijke uitleg is haar cursus ook heel fijn als je nog geen ervaring hebt met yoga. Ik ga, mede dankzij deze cursus, met vertrouwen en rust de laatste weken van mijn zwangerschap in."
Sanne
Ik geniet ontzettend van de zwangerschaps yogalessen en ademhalingsoefeningen. Vooral nu in mijn verlof, ben ik het nog meer gaan volgen. Het zorgt ervoor dat ik lekker in mijn lichaam zit, ondanks het allemaal steeds iets zwaarder wordt. Ook vind ik het erg fijn om de lessen te doen om in contact te blijven met mijn lichaam, maar vooral met het kindje in mijn buik. Dit helpt mij om een bewuste zwangerschap te ervaren. Ook in de tijden dat ik nog wel druk aan het werk was, was elk momentje dat ik ervoor nam erg fijn en ontspannen.
Britt
"Ik had van tevoren niet verwacht dat een online yoga cursus zo fijn zou zijn. Maar juist tijdens je zwangerschap, als je energie niveau erg wisselt, is het fijn om op een voor jou geschikt moment van de dag een lesje te doen. Esther stond altijd paraat als ik vragen had of ze had tips als een oefening even niet lukte. Aanrader!"
Noortje
''Ik was op zoek naar een yoga zwangerschapscursus, het liefst online. Deze sprak mij meteen aan, want je kan dit in je eigen tijd doen, waar en wanneer je wilt. De cursus is voor iedereen toegankelijk, ook als je niet veel yoga ervaring hebt. Daarnaast vind ik de meditaties en ademhalingsoefeningen ook heel erg fijn om te doen. Wat mij betreft een hele goede, toegankelijke en vooral complete cursus tijdens de zwangerschap en als voorbereiding op de geboorte van ons kleintje!''
Giovanna
De online zwangerschapsyoga heb ik als iets prettigs ervaren en nog steeds. Ik had nog nooit yoga gedaan en wist niet zeker of het iets voor mij was. Maar ik ben blij dat ik het toch heb gedaan. Je hoeft geen gevorderde te zijn om de oefeningen uit te kunnen voeren De filmpjes zijn duidelijk opgenomen. Tijdens de oefeningen was er altijd wel een alternatief wanneer je het niet redde ivm je bekken bijv. Esther is een fijn persoon voor zwangerschapsyoga. Rustige en prettige stem om naar te luisteren. En vriendelijke uitstraling. Daarnaast was ze ook altijd behulpzaam. Als ik toch nog vragen had, dan reageerde ze hier vrij direct op.
Dian
'Ik had niet verwacht dat ik zoveel uit een online zwangerschapscursus zou halen. De cursus bevat fijne, down to earth, yogalessen, ademhalingsoefeningen en meditatieoefeningen. Het heeft mij geholpen om tijdens mijn zwangerschap op een ontspannende manier te bewegen en de veranderingen in mijn lijf te accepteren en omarmen. Tijdens mijn bevalling heb ik meerdere yogahoudingen en ademhalingstechnieken kunnen toepassen die ik geleerd heb tijdens de online cursus. Een zeer uitgebreide zwangerschapscursus die er niet alleen voor zorgt dat je goed in je vel zit tijdens de zwangerschap, maar je ook goed voorbereid op de bevalling.'
Carlijn

Bekijk een impressie van de cursus

Wat krijg je bij de online cursus

Krijg toegang tot deze complete online zwangerschapscursus voor nu 119,- ipv. 149,-

Veelgestelde vragen

Ervaring met yoga is niet nodig voor deze online zwangerschapscursus. Iedereen kan meedoen ongeacht je lichaamsbouw, lenigheid of kracht.

Je hoeft niet flexibel of lenig te zijn om zwangerschapsyoga te kunnen doen. Tijdens deze online zwangerschapscursus richten we op ons op het openen en versterken van het lichaam.

Ja zeker, bij veel van de oefeningen worden andere opties benoemd of uitgebreid stilgestaan bij wat je beter niet kunt doen als je klachten hebt. Twijfel je over bepaalde oefeningen, neem gerust contact op.

Als je al wat verder in de zwangerschap bent kun je nog steeds heel goed meedoen met de online zwangerschapscursus.  Je zou de oefeningen uit het andere trimester dan in kunnen halen.

Voor de yogalessen uit de online zwangerschapscursus is het fijn om makkelijk zittende kleding aan te hebben en een fitnessmat of yogamat in huis te hebben. Mocht je dat niet hebben kun je gebruik maken van een handdoek of tapijt/kleed op de grond. Dit geeft je alleen wat minder grip. Verder heb je een kussen (of bolster) nodig om op te zitten en is het fijn om een dekentje te hebben om jezelf te ondersteunen.

Je behoud in totaal 14 maanden toegang tot de online zwangerschapscursus zodat je ook tijd hebt om de postnatale les te volgen. Hierna wordt je account gedeactiveerd. Mocht je opnieuw zwanger zijn en weer toegang willen kunnen we kosteloos je account heractiveren.

Heb je vragen tijdens de online zwangerschapscursus over de oefeningen of heb je bepaalde klachten die je graag even wilt bespreken kun je altijd contact met Esther opnemen. We staan persoonlijk voor je klaar.